Sidevisninger i alt

fredag den 23. september 2016

Uge 8

Uge otte i mit praktikforløb skulle vise sig i den grad, at stå i fundraisingens tegn. Mandag assisterede jeg i opsamling af information angående fonde til at støtte projektet omkring bogen omhandlende krigen i ex Jugoslavien skrevet her på Underværket. Der findes et utal af fonde og puljer, man som projekt initiativtager kan ansøge til, men det kræver koncentration og tid, at finde frem til de helt rigtige, der kan hjælpe med netop det projekt man arbejder med. Desuden skal man forvente en del afslag, men selvfølgelig forsøge, at sikre sig succes. Finder man en fond, der matcher ens projekt vil der dernæst være en lang række regler og kriterier, der skal opfyldes og der skal desuden skrives en længere projektbeskrivelse, hvilket jeg allerede nu selv prøver kræfter med i form af projektskrivning angående projekt ”Lær Dansk”. Mandagen bød ydermere på et møde med en repræsentant fra FOF Randers angående projekt netop ”Lær Dansk” hvori jeg efterhånden spiller en stor rolle. Mødet omhandlede blandt andet FOF’s rolle i projektet, såvel som den projektbeskrivelse jeg i samarbejde med Poul efterhånden er ved, at nå til ende med efter mange møder og meget skrivning.

Tirsdag fik jeg mulighed for, at få fingrene i endnu et projekt, som er undervejs på stedet, der bliver udarbejdet af en antropolog i praktik. Jeg påtog mig opgaven at læse hendes projektbeskrivelse igennem såvel som hendes budget i og med det er et område jeg har en stor forståelse for. I forbindelse med læsning af budget fik jeg researchet en del og det er mere komplekst end som så. Det forventes typisk at der medsendes både et budget for projektet med udgifter og indtægter beskrevet i detaljer såvel som en finansieringsplan, der forklarer hvorfra man forventer at få dækket sine udgifter. Det endte med, at jeg fik til opgave at udforme og opstille budgettet, der skulle medsendes i Excel. Selvom det var ”hendes projekt” fornemmede jeg stor taknemmelighed og følte jeg bidrog med en viden og et detaljeret økonomisk blik der blev sat stor pris på.

Onsdag startede med endnu et møde angående ”Lær Dansk”, der nu efterhånden virkelig er ved, at tage form. Denne gang var mødet med bibliotekets repræsentant. Under mødet blev der drøftet vores projektbeskrivelse repræsentanten havde læst igennem såvel som organiseringen af projektet.
Projektet er organiseret således at Randers Sprogskole og Jobcenter Randers tager sig af rekruttering af egnede kandidater til deltagelse i projektet såvel som, at opstille regelsættet og sørge for skemalægning.
Derudover er der involverede fra Randers bibliotek, FOF og selvfølgelig underværket som alle refererer direkte til en projektleder, undervisere og de studerende fra Århus universitet.


Onsdagen sluttede med at antropologens projekt skulle indsendes inden fondes deadlines udløb samme dag. Det betød, at projektbeskrivelsen skulle læses igennem en sidste gang og budgettet kigges efter i sømmene og efterfølgende skulle det hele selvfølgelig indsendes.

Torsdag mødte jeg senere end normalt, da jeg skulle deltage i et arrangement om eftermiddagen/aftenen med foredrag med Rosa Faizzad angående hendes historie som flygtning og hendes syn på den mere eller mindre mislykkedes integration i Danmark. Dette indebar deltage under foredraget og selvfølgelig også opstilling af borde og stole, barsalg og oprydning.

Fredag var ugens mest rolige dag. Efter mødet med både FOF og Randers bibliotek var der efterhånden en del rettelser og udvidelser til projektbeskrivelsen af projekt ”Lær Dansk” hvilket jeg gav mig i kast med. Blandt skulle der undersøges i hvor stor en grad projektet kan anses for unikt, altså hvorvidt der allerede findes lign projekter på dansk jord. Der skulle læses korrektur og ændres vendinger og enkelte stykker tekst og ydermere laves et organisations diagram til ansøgningen. Det er en utrolig lærerig proces og det er næsten ikke til, at forstå at jeg i min foreløbige korte tid på Underværket foruden alt hvad der ellers er foregået har fået lov til at blive en så stor del af mange projekter og få et så dybdegående kendskab til fundraisings-verdenen, hvilket virkelig har været interessant. Derudover har jeg fået mulighed for, at anvende en hel del teoretisk viden i form af budgetudvikling, kommunikation under møder, udvikling af ledelse og organisering af et projekt og dermed også udvikling af organisationsdiagram. Foruden muligheden for, at benytte en masse teoretisk viden har det også udviklet min forståelse for projekter og hvad det kræver, at opnå støtte og udarbejde et ordentligt projekt af høj kvalitet. Herunder især vigtigheden i, at beskrive projektets bæredygtighed og samfundsmæssige impact, budgettering, ambitionsniveau, forholdet imellem de involverede institutioner og organisationer og meget mere.

5 kommentarer:

  1. Hej Kasper
    Så er det ved at være en måned siden min sidste kommentar, og du er nået 2/3 hen i dit forløb.
    Da du i sin tid nævnte, at du skulle til underværket, kunne jeg godt blive lidt bekymret, set i forhold til hvad studerende tidligere har lavet der. Med din person og forhåbentlig også et niveau over AP, må jeg sige at det lyder til, at får meget ud af dit ophold. Så igen ros til dig og din måde at gå til praktikken på.
    Som jeg læser dine indlæg arbejder du en del på det teoretiske niveau; fundraising, regnskabsanalyse, eventudvikling mv. men også på det praktiske - og det er vel netop det en event-koordinator skal kunne. På det formidlingsmæssige plan, synes jeg også at du er rigtig god til at kommunikere (i ord og diagrammer) hvad du beskæftiger dig med samt reflektere over "læringsprocessen".

    Jeg har besøgt at par af dine medstuderende - har du lyst / brug for et besøg i næste uge (dog ikke mandag)?

    PS: det må være meget sjovt / interessant at være "vejleder" for en anden studerende.

    SvarSlet
  2. Hej Helle :-)
    Underværket er klart et sted hvor det kræver, at man tager initiativ og arbejder selvstændigt. Jeg kan godt se hvordan nogen mere "hjælpeløse" studerende måske kan have følt sig overflødige eller lign, det har bare været vigtigt for mig, at stille høje krav til mig selv og stedet fra start og ikke gå på kompromis med min læring. Dermed føler jeg også, at jeg har gjort mig selv til en form for aktiv hernede inden for visse områder, hvilket er rart, så man føler man har noget viden og bidrage med.

    Du er meget velkommen til, at komme og besøge stedet. Om jeg nødvendigvis har brug for det, ved jeg ikke. Jeg kunne til gengæld rigtig godt bruge lidt indspark i forhold til selve bachelor opgaven.

    SvarSlet
  3. Hej Kasper

    Hvad siger du til i morgen onsdag klokken 14?

    Hilsen
    Helle

    SvarSlet
  4. I morgen klokken 14 er fint. Poul har dog en del travlt og vil kun være i stand til, at være med 15 min. ca. men det er vel også OK

    SvarSlet