Sidevisninger i alt

fredag den 26. august 2016

Uge 4


 

Ovenfor ses resultatet af én af sidste uges anstrengelser i form af vores ”n” som led i hele værket ”de 7 værker”. Det er resultatet af et godt samarbejde imellem samtlige involverede parter, som tidligere er nævnt på bloggen, og en optimal organisering og strukturering undervejs.
Eventen som sådan er et kunstværk med involvering fra publikum og har efter min vurdering en DNA profil og en event barometerprofil som vist forneden.
 
 


Eventen som sådan scorer højt på de steder hvor det er hensigten, og lavt på de steder som ikke har været hensigten, og skal nærmere ses som led i et større kunstnerisk projekt.

Mandag i fjerde uge foregik på kontoret. De tidligere uger har bidraget til en stor forståelse af hvordan Underværket fungerer i praksis og hvilke daglige opgaver, der følger med i form af indkøb, oprydning, bestillinger, mails, møder og des lige. Derudover har ugerne givet mig muligheden for, at tage styring på flere projekter, som krævede koordination og samarbejde. Derfor var det mandag, blevet tid til, at tage de analyserende briller på og forsøge, at starte den proces, der skal føre til en god bacheloropgave.
Jeg brugte derfor meget af mandagen på, at starte på en dybdegående virksomhedsbeskrivelse af Underværket, for at opnå en større indsigt i hvordan stedet har udviklet sig igennem de seneste par år. Virksomhedsbeskrivelsen indeholder fakta omkring stedet, såvel som generel vækst, herunder udvikling i antal arrangementer og billetsalg. Foruden virksomhedsbeskrivelsen, begyndte jeg også, at definere stedets approach til HRM, hvilket indebærer en konkret beskrivelse af dette, såvel som en vurdering af deres brug af best fit / best practice.

Det skulle vise sig, at det var hele ugen hvor tiden blev brugt mest på kontoret med administrative og analyserende opgaver, tirsdag, onsdag og torsdag fortsatte i samme stil som mandag og jeg fik lagt den sidste hånd på værket i forhold til virksomhedsbeskrivelse og HRM. Derudover fik jeg lavet en beskrivelse af Underværkets strategi og mål og fik startet på den økonomiske analyse af stedet. Jeg fik også startet på ideer til en eventuel problemformulering og fik disse vendt med Poul, som udleverede en masse materiale jeg kunne bruge i forbindelse med min opgave.
Jeg fik også muligheden for, at benytte læring fra Cultural Awareness, efter en telefonsamtale fra Finland, selvom Finland på mange måder minder meget om Danmark kulturelt i langt de fleste tilfælde.

 

Ugens sidste dag, fredag var på mange måder sammenlignelig med de tidligere, dog med mere praktisk arbejde og jeg påtog mig derudover opgaven, at læse korrektur på en pressemeddelelse fra Poul angående Randers Skøjtebane, hvilket er en skøjtebane, der har vagt interesse i Sverige, hvor Poul selv er inviteret op for, at fortælle om skøjtebanen.
Fredagen sluttede af med, at stille alt klar til et arrangement lørdag i den største sal og med lidt arbejde på kontoret.

fredag den 19. august 2016

Uge 3


Denne uges første dag, lagde ud med en opringning fra maleren, som er tilknyttet ”projekt n” angående pladerne, der skulle bredes ud på vejen. Det viste sig, at museumsdirektøren havde mistet sin telefon og at jeg derfor var blevet kontaktperson på projektet, hvilket betød, at jeg havde kontakt til maler, kommune og des lige på dagen. Maleren havde samtlige plader klar og de var som de skulle være og præcis efter de angivende mål. Desuden havde kommunen været forbi med ”soldater” og skilte til afspærring af vejen.
Derfor var det første der skulle ske, at vejen skulle afspærres for, at vi kunne få lagt vores ”n” ud uden, at blive forstyrret af biler.


 
 

 
 
 


Omkring vores ”n” var der opstillet stiger leveret af Randers Kunstmuseum, Randers egnsteater og maleren.
Selve værket blev fremstillet hurtigere end forventet, og de 500 balloner vi havde fået fyldt med maling kunne sagtens have været 1500 balloner, da alle de fremmødte synes det var meget morsomt.
Da der var ryddet op omkring værket, var der bestilt tid til, at få taget billede med drone, hvilket blev observeret fra taget på kunstmuseet.



Selve oprydningsprocessen var til, at overskue. Vi havde allieret os med kommunen, som kom og spulede vejen, da vi havde fjernet det værste, men dagen var alligevel blevet til aften og vi var alle godt trætte.


Det er vigtigt at Underværket vælger og tage del i sådanne events, da samarbejdspartnere og arbejdskontakter er en vigtigt interessent, hvilket også står beskrevet i Underværkets Kommunikationsstrategi. En strategi der derudover også indeholder interessenterne Kunder (de eksterne brugere), Lejere (butiksindehavere, kunstnere, teaterfolk, musikere osv.), Medarbejdere (ansatte og frivillige på Underværket) og Naboer (beboerne i kvarteret).

Tirsdag og onsdag efter ”projekt n” var afsluttet, havde jeg aftenvagter hvor jeg stod i dør, pakkede musikudstyr og inventar sammen osv. Dette foregik til henholdsvis en farverig tango aften og en aften med Randers harmonikaklub.

 
 
 
 


Torsdagen stod på oprydning efter musik onsdag aften i den største sal på Underværket, efterfulgt af opdækning til nyt arrangement samme aften og fredagen forløb i samme stil med torsdag. Der blev ryddet op efter torsdag aften og gjort klar til lørdag aften med fusions jazz arrangeret af underværket selv, hvor jeg også selv skal deltage.

fredag den 12. august 2016

Uge 2

Mandag lagde ud med en mail fra kunstmuseet angående mål på modellen af ”projekt n”, der skulle besvares. 
Derefter var min opgave, at starte på en projektbeskrivelse af projekt ”Lær Dansk”, som skal sendes ud til fonde med det formål, at opnå en finansiel støtte. 




Projektbeskrivelsen skal blandt andet indeholde basisdata omkring Underværket og projektet såvel som konkret beskrivelse af budget og ansøgt beløb. Derudover skal den indeholde en implementeringsplan med forventede målbare resultater. Mandagen fortsatte med, at få det sidste på plads angående anskaffelse af MobilePay og få indsendt en tilmelding med de korrekte oplysninger. Dagen blev efterfulgt af et længere personalemøde hvor de kommende arrangementer blev gennemgået og der blev delt mandskab ud på de forskellige dage.
Under mødet blev der snakket omkring arrangementet d. 15 med ”projekt n” og der opstod en del tvivl omkring et par praktiske ting i forhold til opbevaring og opfyldning af de i alt 500 balloner. Derfor ringede jeg og aftalte et møde med den involverede fra Bifrost kunstmuseum til dagen efter.


Tirsdagen bød derfor som det første på et møde hos Bifrost, hvor der blev en større klarhed omkring de praktiske ting til d. 15 og vi fik desuden aftalt hvem og hvor mange, der skulle bruges fra Gaia kunstmuseum til, at hjælpe os.
Efter mødet på Bifrost, fortsatte arbejdet på kontoret og jeg begyndte, at undersøge muligheden for, at få et samarbejde med Aarhus Universitet og deres studerende i forbindelse med projekt ”Lær Dansk”.
Ideen er den, at én eller flere studerende fra arabiske studier skal deltage i projektet og derved bidrage til det målbare element af projektet ved, at foretage før og efter screenings af sproget og følge den enkeltes historie.
Efter at have undersøgt nærmere hvilke studier, der passede til projektet afsluttede jeg tirsdagen med, at formulere en mail til universitetet og de interesserede studerende.

Onsdag og Torsdag blev til et par stille dag på kontoret. Jeg tog imod bestilling af billetter og tog mig af diverse administrative opgaver.

Fredagen var dagen hvor alle 500 balloner til "projekt n" skulle gøres klar. Det foregik på Bifrost kunstmuseum med hjælp fra lærere og elever.


Bifrost, som også er en del af projektet, er en kunstskole i Randers, der tager elever med læringsvaskligheder til sig og producerer ”Outsider Art”. Skolen har 21 elever og 6 lærere og har eksisteret siden 1995. 




Kunsten, som bliver lavet på Bifrost har været udstillet ud over Danmark, blandt andet Japan, Irland, Tyskland, Skotland og Ungarn og de giver alle deres elever rig mulighed for, at udvikle sig. At fylde ballonerne var en større proces, der blev brugt omkring 100 liter maling og det endte med, at tage op mod 6 timer før alle ballonerne var fyldt.




fredag den 5. august 2016

Uge 1

Mandag morgen, den første dag i mit praktikforløb, startede med et morgenmøde på kontoret med kaffe og et par udleverede ark. Vi gennemgik fortroligt / tavshedspligt, hvad der forventes samt hvordan arbejdsdagene generelt forløber og hvilke arbejdsopgaver jeg kan forvente. Dertil blev der også snakket om vigtigheden i, at alle, der arbejder på Underværket er lige og at alt har en grund, hvilket gjorde, at jeg sad tilbage med en god mavefornemmelse og jeg kunne genkende mange træk fra en soft HRM approach.
Opgaverne jeg blev introduceret for viste sig, at være meget afvekslende og dækker over større projekter, diverse administrative opgaver samt bartjanser under de forskellige arrangementer i de kommende måneder.


Efter morgenmødet fik jeg min egen plads på kontoret og fik udleveret en bunke med avisudklip og plakater, der skulle tilføjes til den nyeste version af de mange scrapbøger fra underværkets levetid, hvilket gav mig et godt indblik i hvad var foregået forinden min start i praktik.




Mandagen fortsatte på Randers Kunstmuseum angående det første projekt jeg skal tage del i.
Syv kulturinstitutioner i Randers har hver fået tildelt et enkelt bogstav i ordet Randers og skal skabe et kreativt værk og udforme bogstavet. Dette skal fotograferes og bruges som en del af et større værk i Randersugen. Underværket skal i samarbejde med kunstmuseet fremstille bogstavet N. Dette skal gøres ved at danne et N med plader på asfalten imellem museet og underværket, hvorpå der af tilskuerende skal kastes vandballoner fyldt med maling. Når pladerne fjernes igen danner de bogstavet N i ”udsplattet” maling.

Efter frokost var der endnu et møde, denne gang med et eventfirma, der har flere kunsterne på underværkets program i den kommende tid. Mødet var lærerigt og gav et godt billede af vigtigheden i kommunikationen eventfirma og arrangør imellem og der blev nævnt flere økonomiske udtryk og termer jeg kunne genkende fra undervisningen.

Efter en længere og spændende mandag med mange nye indtryk, havde jeg en mere rolig tirsdag på kontoret. Jeg blev introduceret for endnu et projekt jeg skal tage del i. Projektet skal fungerer som et integrationsprojekt for nytilkomne flygtninge og indebærer et praktikforløb indeholdende musik, teater, bevægelse og kunst. Projektet skal være et anderledes ”skole” praktikforløb hvor det handler om, at opnå dansk kundskaber på en anderledes måde end på skolebænken. De involverede i projektet stammer fra Sprogcenter Randers, Randers Bibliotek, Jobcenter Randers og Underværket. Da der skal findes økonomi til undervisere, tovholdere og arbejdssteder, findes finanserne i form af mentortilskud og der skal desuden ansøges om økonomi fra ministerier, diverse puljer og fonde. Foruden og fordybe mig i det nye projekt og læse materiale herom, tog jeg også ansvar for, at undersøge muligheden for, at underværket kan få MobilePay til billetsalg og under arrangementer.

Onsdag indebar endnu et møde på Randers Kunstmuseum angående ”projekt n”, hvor alle involverede parter var tilstede. Mødet resulterede i større klarhed angående projektet og jeg fik ansvar for, at indkøbe kridt for derefter, at skulle mødes med museumsdirektøren fredag formiddag for, at tegne vores ”n” på asfalten og tage diverse mål.

Torsdag stod i det praktiske tegn. Den startede med at der skulle gøres klar til et jazz arrangement om aftenen med borde, duge, lys, øl og sodavand. Dagen bestod også af indkøb af øl og sodavand samt kontorartikler og sluttede af med en større tur rundt i Randers, hvor jeg besøgte flere virksomheder for, at få plakater til et arrangement senere på måneden hængt op.

Ugens sidste dag skulle der ryddes op efter jazz arrangementet aftenen inden som det første.
Dagen blev efterfulgt af den aftale, der blev lavet angående tegning af N på asfalten. Dette viste sig, at være en større opgave og der skulle hives matematiske egenskaber frem jeg ikke anede jeg havde, men det lykkedes til sidst og resultatet blev nydt fra toppen af kunstmuseet som det ses på billedet.




Opgaven var herefter, at samle samtlige mål sammen og skabe en tegning af n’et i Publisher med dertilhørende mål. Denne tegning blev efterfølgende udsendt til museumsdirektøren og den maler, der skal gøre det hele klar på dagen. Hermed blev de
første dage på Underværket afsluttet med succes.