Sidevisninger i alt

mandag den 31. oktober 2016

Blog uge 12 & 13 + Sidste dag

Uge tolv var efterårsferie for alle og det betød derfor også en stille uge på Underværket for mig. Chefen holdte et par dages ferie og der var stille hvad angår arrangementer. Dette betød derfor også en lille pause for mig med fri fra onsdag og resten af ugen, dog med ”tilkaldevagt” hvis det brændte på en aften eller lign.
De første to dage i efterårsferien gik derfor med administrative opgaver samt diverse plakater og brochure til den kommende uge og der var heldigvis samtidig tid til, at kigge på min bachelor opgave endnu en gang.


Efter ugen med efterårsferien skulle der startes stille op igen på samme vis som den forgangene uge. Resten af ugen foregik med opstilling og planlægning til ordets dag, som skulle afholdes lørdag hvor jeg også deltog. Ordets dag betød en større udstilling i mellem sal med salg af bøger, ”mød en forfatter” og med besøg ude fra. Derudover indebar arrangementet også en opstilling til mange mennesker i den største sal, hvor der var besøg fra Københavns Universitet, hvor lektoren lavede foredrag omkring sprog og Randers’ egen Vilhelm Thomsen, der blandt andet fik elefantordenen og var en kendt dansk sprogforsker. Ordets dag bød desuden på besøg fra Per Vers, der både rappede og lavede en form for foredrag omkring sprog og hans holdning til vores brug af sprog. Til slut var der en essay konkurrence og uddeling af priser til den største litteratære pris på dagen.


Mandag d. 31 var min sidste dag på Underværket. Der var stort morgenmøde med morgenmad og hvor der blev sagt farvel til både mig og Kaj, stedets alt muligt mand, som tilfældigvis holdte på samme dag. Det var selvfølgelig lidt vemodigt for os, men det var hyggeligt og jeg fik mig en lille gave med på vejen. Desuden blev det også nævnt, at det højest sandsynligvis ikke er sikkert, at det var sidste gang de så mig, grundet integrationsprojektet, hvor jeg kommer tilbage som tovholder/projektleder, når/hvis fonden vender positivt tilbage.

fredag den 14. oktober 2016

Uge 11


Mandag uge elleve bød på kontorarbejde og så fik jeg æren af, at vise lejere af den største sal rundt på stedet og uddybe så godt jeg kunne omkring diverse muligheder og faciliteter. Det viste sig at være nemt og svare på alt hvad de havde af spørgsmål, så over to måneder på Underværket har alligevel givet mig en bred almen viden omkring stedet. Derudover overhørte jeg mandag også et møde med integrationsgruppen, der evaluerede på Rosa Faizzad arrangementet.
Tirsdag skulle der gøres klar til et enormt Krifa arrangement torsdag aften. Arrangementet er det største jeg har oplevet endnu, og det krævede samtlige stole på stedet. Derudover skulle der rykkes rundt på inventar for at skabe mere rum og plads til bar og des lige.
Onsdag var fyldt med administrative opgaver og en smule tid til bachelor-research. Derudover rettede jeg onsdag en yderligere ansøgning skrevet af antropologen Sabina, som skulle sendes ud til flere steder. Denne gang med korrektur, men også hjælp med opstilling af budget og hjælpe med et rette og udarbejde finansieringsplanen, der hører til budgettet.
Torsdag mødte jeg ind til aften og skulle tage del i Krifa arrangementet. Det viste sig at en stor forening som Krifa selv ville stå i bar og havde personale med til, at stå i dør og hvad der til hører. Så vores opgave var at sørge for at stille alt klar, sætte lys på, sørge for kaffe og te og at alting spillede. Arrangementet fyldte både store og mellem sal, og der var rullet rød løber ud foran Underværket med levende lys og Krifa bannere langs siderne. Derudover skulle arrangørerne og musikerne (foredrag + musik) have opfyldt en masse krav inden, under og efter arrangementet og vi skulle rydde op efter endte pauser.
Fredag skulle der naturligvis ryddes op efter det store arrangement og ikke nok med det skulle der samtidigt stilles op til ”blues night” samme aften. Derfor endte fredag i høj grad med at være meget praktisk.
Opfølgning på ”Lær Dansk”:
Vi har nyt navn til projektet. Jeg ender med at skulle spille en stor rolle i selve udvikling og opfølgning på projektet, selvom jeg ikke længere er praktikant. Ansøgningen vi har skrevet på stort set siden jeg startede hernede er sendt af sted til den respektive fond og modtaget og vi venter nu svar i spænding.

fredag den 7. oktober 2016

Uge 9 & 10

Mandag i min niende uge på Underværket bestod af kontorarbejde i form af rettelse af integrationsprojektet. Foruden at tilskrive rettelser og læse korrektur skulle der også findes på et nyt officielt navn til projektet i stedet for ”Lær Dansk”, da det læner sig for meget op af de skoler der befinder sig rundt i landet.

Tirsdag foregik i samme stil som mandag med administrative og praktiske opgaver på stedet, såvel som et møde med integrationsprojektets repræsentant fra FOF Randers. Under mødet blev FOF’s deltagelse i projektet drøftet, samt hvilke ideer og indspark de havde og der blev også snakket om forholdet de forskellige institutioner i mellem i Randers, hvilket var meget lærerigt. Herunder forholdet i mellem AOF og FOF og de tos involvering i integrationen i Danmark.
Projektet gør efterhånden op med 3 parts forhandlingerne, og skaber tanker om ”hvad er praktik? ” overhovedet, da deres nye system er meget fast og består af praktik omgående til nye flygtninge på mindst 20 timer om ugen. Her vil vores projekt kunne tilbyde et sundt og tiltrængt alternativ.

Onsdag skulle jeg rette og læse korrektur på projektet lavet af antropologen Sabina, som skulle indsendes til Statens Kunstfond. Onsdagen bød også på møde i ”ordets dag” hvor de forskellige nominerede blev diskuteret såvel som alle de praktiske marketingmæssige ting, der skulle på plads samt de praktiske ting på dagen. Dagen sluttende med møde med vejleder fra erhvervsakademiet hvor jeg heldigvis blev lidt mere sikker på hvordan mit bachelorprojekt skulle udforme sig i sidste ende.

Torsdag blev der derfor tid til overvejelser omkring bachelorprojektet. Derudover brugte jeg tiden på de sidste rettelser i integrationsprojektet, som umiddelbart efterfølgende skulle udsendes til de involverede parter for derfor, at få lidt sparring på skrivning inden den endelige indsendelse til fonden.

Fredagen sluttede med administrativt arbejde på kontoret såvel som indkøb af øl til arrangementer og derudover skulle der stilles op til et kommende arrangement.

Mandag, tirsdag og onsdag i min tiende uge foregik derhjemme under dynen, da jeg var blevet ramt af en meget grim omgang influenza, hvilket resulterede i, at det eneste jeg kunne gøre var, at smide mig fladt og vente på det gik over.

Torsdag i uge 10, tog jeg afsted og troede jeg var rask. Jeg var der kun i meget kort tid og tog et par gamle plakater ned, hvorefter jeg blevet ”tvunget” til, at tage hjem igen af kollegaerne.

Fredagen var jeg heldigvis blevet rask nok til en hel dag og jeg kunne samle tankerne omkring alle vores projekter og blev sat ind i alt hvad, der var sket i løbet af ugen og hvilke svar vi havde fået tilbage på integrationsprojektet, hvilket alle var positive. Derudover skulle der ryddes op efter et jazzarrangement aftenen inden og kontoret skulle passes.

fredag den 23. september 2016

Uge 8

Uge otte i mit praktikforløb skulle vise sig i den grad, at stå i fundraisingens tegn. Mandag assisterede jeg i opsamling af information angående fonde til at støtte projektet omkring bogen omhandlende krigen i ex Jugoslavien skrevet her på Underværket. Der findes et utal af fonde og puljer, man som projekt initiativtager kan ansøge til, men det kræver koncentration og tid, at finde frem til de helt rigtige, der kan hjælpe med netop det projekt man arbejder med. Desuden skal man forvente en del afslag, men selvfølgelig forsøge, at sikre sig succes. Finder man en fond, der matcher ens projekt vil der dernæst være en lang række regler og kriterier, der skal opfyldes og der skal desuden skrives en længere projektbeskrivelse, hvilket jeg allerede nu selv prøver kræfter med i form af projektskrivning angående projekt ”Lær Dansk”. Mandagen bød ydermere på et møde med en repræsentant fra FOF Randers angående projekt netop ”Lær Dansk” hvori jeg efterhånden spiller en stor rolle. Mødet omhandlede blandt andet FOF’s rolle i projektet, såvel som den projektbeskrivelse jeg i samarbejde med Poul efterhånden er ved, at nå til ende med efter mange møder og meget skrivning.

Tirsdag fik jeg mulighed for, at få fingrene i endnu et projekt, som er undervejs på stedet, der bliver udarbejdet af en antropolog i praktik. Jeg påtog mig opgaven at læse hendes projektbeskrivelse igennem såvel som hendes budget i og med det er et område jeg har en stor forståelse for. I forbindelse med læsning af budget fik jeg researchet en del og det er mere komplekst end som så. Det forventes typisk at der medsendes både et budget for projektet med udgifter og indtægter beskrevet i detaljer såvel som en finansieringsplan, der forklarer hvorfra man forventer at få dækket sine udgifter. Det endte med, at jeg fik til opgave at udforme og opstille budgettet, der skulle medsendes i Excel. Selvom det var ”hendes projekt” fornemmede jeg stor taknemmelighed og følte jeg bidrog med en viden og et detaljeret økonomisk blik der blev sat stor pris på.

Onsdag startede med endnu et møde angående ”Lær Dansk”, der nu efterhånden virkelig er ved, at tage form. Denne gang var mødet med bibliotekets repræsentant. Under mødet blev der drøftet vores projektbeskrivelse repræsentanten havde læst igennem såvel som organiseringen af projektet.
Projektet er organiseret således at Randers Sprogskole og Jobcenter Randers tager sig af rekruttering af egnede kandidater til deltagelse i projektet såvel som, at opstille regelsættet og sørge for skemalægning.
Derudover er der involverede fra Randers bibliotek, FOF og selvfølgelig underværket som alle refererer direkte til en projektleder, undervisere og de studerende fra Århus universitet.


Onsdagen sluttede med at antropologens projekt skulle indsendes inden fondes deadlines udløb samme dag. Det betød, at projektbeskrivelsen skulle læses igennem en sidste gang og budgettet kigges efter i sømmene og efterfølgende skulle det hele selvfølgelig indsendes.

Torsdag mødte jeg senere end normalt, da jeg skulle deltage i et arrangement om eftermiddagen/aftenen med foredrag med Rosa Faizzad angående hendes historie som flygtning og hendes syn på den mere eller mindre mislykkedes integration i Danmark. Dette indebar deltage under foredraget og selvfølgelig også opstilling af borde og stole, barsalg og oprydning.

Fredag var ugens mest rolige dag. Efter mødet med både FOF og Randers bibliotek var der efterhånden en del rettelser og udvidelser til projektbeskrivelsen af projekt ”Lær Dansk” hvilket jeg gav mig i kast med. Blandt skulle der undersøges i hvor stor en grad projektet kan anses for unikt, altså hvorvidt der allerede findes lign projekter på dansk jord. Der skulle læses korrektur og ændres vendinger og enkelte stykker tekst og ydermere laves et organisations diagram til ansøgningen. Det er en utrolig lærerig proces og det er næsten ikke til, at forstå at jeg i min foreløbige korte tid på Underværket foruden alt hvad der ellers er foregået har fået lov til at blive en så stor del af mange projekter og få et så dybdegående kendskab til fundraisings-verdenen, hvilket virkelig har været interessant. Derudover har jeg fået mulighed for, at anvende en hel del teoretisk viden i form af budgetudvikling, kommunikation under møder, udvikling af ledelse og organisering af et projekt og dermed også udvikling af organisationsdiagram. Foruden muligheden for, at benytte en masse teoretisk viden har det også udviklet min forståelse for projekter og hvad det kræver, at opnå støtte og udarbejde et ordentligt projekt af høj kvalitet. Herunder især vigtigheden i, at beskrive projektets bæredygtighed og samfundsmæssige impact, budgettering, ambitionsniveau, forholdet imellem de involverede institutioner og organisationer og meget mere.

fredag den 16. september 2016

Uge 7

Den syvende uge startede med, at starte på at ligge sidste hånd på værket i forhold til regnskabsanalysen. Dagen blev efterfulgt af et kreativt møde hvor der blev drøftet ideer om udnyttelse af by arealer til fremme af folkemusik på små scener og i større frekvens en eksempelvis Randersugen.
Mandag var også dagen hvor problemformuleringen til bacheloropgaven skulle indsendes. Jeg havde heldigvis haft tid til, at formulere eksempler på problemformuleringer i løbet af min tid hernede, men blev alligevel ramt af en smule stres og jeg håber, at jeg bliver tilfreds med min formulering i sidste ende. Mandagen sluttede med, at jeg skulle hjælpe Teateret på Underværket med småproblemer med en Facebook side.


Tirsdag og onsdag bestod af færdiggørelse af regnskabsanalyse plus ud print og aflevering til Poul. Analysen endte med, at indeholde rigeligt information til, at jeg kunne danne mig et billede af Underværkets økonomiske situation. Det viste sig, at resultatet blev overvejende positivt, men med et par enkelte afvigelser og det bliver spændende, at høre Pouls respons. Underværket er i en speciel position i og med, at de kan have en interesse i ikke, at have et kæmpe overskud, hvilket vil påvirke deres chance for, at opnå tilskud, hvilket selvfølgelig ikke er beskrevet nogen steder. Derudover er Underværket den eneste af sin slags i Danmark, hvilket gjorde det svært eksempelvis, at få sammenlignet overskudsgraden og lign nøgletal med andre branchen, da langt de fleste opnår diverse former for offentlige tilskud.
Onsdag bød på flere økonomiske overvejelser, da jeg skulle hjælpe Poul med, at udregne en pris for leje af Underværkets nye køkken i forbindelse med leje af lokaler. Til dette indsamlede jeg viden fra et lign sted og vi endte med, at ligge os strategisk inden for dette område, hvor der også blev taget højde for moms og des lige.

Torsdag skulle der stilles klar til et stort og vigtigt arrangement med næsten 100 deltagende fra Danske Bank, som skulle have øl smagning i den største sal. Det betyder derfor opfyldning, om rykning af borde og stole, oprydning osv. Derudover kom vi torsdag en smule videre på ”Lær Dansk” projektet og jeg fik mulighed for, at dykke lidt dybere i finansieringsdelen såvel som beskrivelsen af projektet.

Fredag stod på oprydning fra Danske Bank arrangementet såvel som administrative opgaver i form af korrekturlæsning på ny skrivelse omkring projekt ”Lær Dansk”. Derudover brugte jeg fredagen på, at påbegynde næste skridt i forhold til nyttige oplysninger i min opgave ved, at starte med min analyse af omverdens forhold der påvirker den branche Underværket befinder sig i.

mandag den 12. september 2016

Uge 6

Den første dag i denne uge var stille og rolig og der var tid til, at fortsætte overvejelserne omkring mit projekt, hjælpe Poul med det sidste i forhold til PowerPoint præsentationen og sidst men ikke mindst hjælpe med, at flytte rundt på inventar i salene til kommende arrangementer.

Tirsdag var dagen hvor jeg påbegyndte en større regnskabsanalyse, som skulle  vise sig, at tage langt det meste af ugen helt til fredag om en blive næsten færdig. Analysen skal være af Underværkets nuværende økonomiske situation samt udviklingen fra 2014 til 2015 og indeholde nøgletal omkring rentabilitet, likviditet og kapacitetstilpasningsevne. Ideen er at analysen gerne skulle være nyttig for Poul, hvilket han også har givet udtryk for, samt give mig et godt grundlag for de økonomiske overvejelser i min bacheloropgave.



Regnskabsanalysen fyldte langt det meste af den sjette uge i kombination med administrativt og praktisk arbejde på Underværket. Selve analysedelen viste sig, at være nogenlunde lige til og det var nemt, at komme til samtlige økonomiske oplysninger nødvendige for, at kunne beregne diverse nøgletal. Alle disse udregninger og nøgletal skal kommenteres på og skrives ind som et sammenhængende dokument til fuld benyttelse af mig selv og Underværket hvilket skal startes på i den syvende og kommende uge.


fredag den 2. september 2016

Uge 5


Mandag i uge 5 begyndte med oprydning fra en større fest afholdt i den største sal hen over weekenden med alt hvad, der hører til.
Dagen blev efterfulgt af et møde i ”integrationsgruppen”. Under mødet blev der blandt andet drøftet en af Underværkets projekter, som er en bog omhandlende krigen i ex Jugoslavien 25 år efter. Bogen bliver primært skrevet af Rakel, som også er på et midlertidigt ophold på Underværket og indeholder interviews med adskillige flygtninge, bosat i Randers.
Der blev derudover snakket om et foredrag, der skal afholdes af Rosa Forozan Faizzad på Underværket. Rosa skal fortælle om livet som ung, nydansk og muslimsk kvinde i Danmark på søgen af identitet og med bud på hvorfor integrationen har fejlet og hvad der skal til for at få alle med.
Sidst, men ikke mindst, blev der diskuteret projekt ”lær dansk”, som i øvrigt skal have et nyt navn. Medlemmerne i gruppen blev sat ind i hvor langt vi var i processen med skrivning af ansøgning til fonde, såvel som vores mail korrespondance med Aarhus Universitet.
 
 

Mandagen bød også på en telefonsamtale med CPH:DOX, Copenhagen International Documentary Film Festival, der skulle søge støtte til branding i Midtjylland og skal bruge et sted, at vise deres film som en del af promoveringsindsatsen. Dette mindende mig på mange måder om foredraget, der blev holdt under vores studietur til Dublin, med Audi International Film Festival og hvordan de generelt søgte promovering på hotellet og lign steder. Mandagen sluttede med, at jeg påbegyndte skrivning til fonde med en beskrivelse af ansøgerorganisation, såvel som Underværkets erfaring med emnet. Dette indeholder blandt andet information om Underværkets oprindelse, formål, integrationsaspekt og integrationsprojekter.

Tirsdag blev en kontor dag, hvor jeg mødte ind til en stor stak programinformation, som skulle læses korrektur på og komme med rettelser til, hvilket tog hele dagen. Det er en god måde, hvorpå jeg kan få trænet mine færdigheder, såvel som, at opnå større viden omkring kulturelle tiltag.
 
 

Onsdag bød på et møde i Ordets dag gruppen. Ordets dag afholdes i oktober og strækker sig over to dage hvor der bliver uddelt priser sponsoreret af Spar Nord til amatør essays og professionelle værker. Dagen bliver afholdt på Underværket og der skal opstilles til begge dage, såvel som hænges bannere op fra Spar Nord. Det er Spar Nord, der overrækker samtlige priser og på selve dagen kommer rapperen Per Vers forbi og byder ind med kreative indspark. Derudover kommer der en professor fra Københavns Universitet og holder et oplæg om sprog, såvel som næstformanden i kulturudvalget i Randers.
Arrangementet er arrangeret i samarbejde med biblioteket og på mødet blev der aftalt hvordan og hvorledes de praktiske ting skal forgå på dagen, såvel som hvordan og hvornår der skal laves brochure og plakater. Jeg er med i planlægningen og skal også deltage under selve dagene, hvilket jeg er meget spændt på. Mødet viste sig, at tage et godt stykke tid og onsdagen sluttede af med lidt administrativt arbejde og lidt praktisk arbejde i form af udskiftning af plakater.

Torsdag bød på en masse indkøb til arrangementer, hvilket tog meget af dagen. Derudover hjalp jeg Poul med layout og tekst til en PowerPoint, der skal bruges i forbindelse med en tale i Sverige, hvor han er inviteret op til, at snakke om Randers Skøjtebane.
Fredag var praktisk for det meste, der blev skiftet plakater rundt i hele Underværket og uden for i byen og der blev rykket stole og borde frem og tilbage i mellem alle salene til weekendens arrangementer.

fredag den 26. august 2016

Uge 4


 

Ovenfor ses resultatet af én af sidste uges anstrengelser i form af vores ”n” som led i hele værket ”de 7 værker”. Det er resultatet af et godt samarbejde imellem samtlige involverede parter, som tidligere er nævnt på bloggen, og en optimal organisering og strukturering undervejs.
Eventen som sådan er et kunstværk med involvering fra publikum og har efter min vurdering en DNA profil og en event barometerprofil som vist forneden.
 
 


Eventen som sådan scorer højt på de steder hvor det er hensigten, og lavt på de steder som ikke har været hensigten, og skal nærmere ses som led i et større kunstnerisk projekt.

Mandag i fjerde uge foregik på kontoret. De tidligere uger har bidraget til en stor forståelse af hvordan Underværket fungerer i praksis og hvilke daglige opgaver, der følger med i form af indkøb, oprydning, bestillinger, mails, møder og des lige. Derudover har ugerne givet mig muligheden for, at tage styring på flere projekter, som krævede koordination og samarbejde. Derfor var det mandag, blevet tid til, at tage de analyserende briller på og forsøge, at starte den proces, der skal føre til en god bacheloropgave.
Jeg brugte derfor meget af mandagen på, at starte på en dybdegående virksomhedsbeskrivelse af Underværket, for at opnå en større indsigt i hvordan stedet har udviklet sig igennem de seneste par år. Virksomhedsbeskrivelsen indeholder fakta omkring stedet, såvel som generel vækst, herunder udvikling i antal arrangementer og billetsalg. Foruden virksomhedsbeskrivelsen, begyndte jeg også, at definere stedets approach til HRM, hvilket indebærer en konkret beskrivelse af dette, såvel som en vurdering af deres brug af best fit / best practice.

Det skulle vise sig, at det var hele ugen hvor tiden blev brugt mest på kontoret med administrative og analyserende opgaver, tirsdag, onsdag og torsdag fortsatte i samme stil som mandag og jeg fik lagt den sidste hånd på værket i forhold til virksomhedsbeskrivelse og HRM. Derudover fik jeg lavet en beskrivelse af Underværkets strategi og mål og fik startet på den økonomiske analyse af stedet. Jeg fik også startet på ideer til en eventuel problemformulering og fik disse vendt med Poul, som udleverede en masse materiale jeg kunne bruge i forbindelse med min opgave.
Jeg fik også muligheden for, at benytte læring fra Cultural Awareness, efter en telefonsamtale fra Finland, selvom Finland på mange måder minder meget om Danmark kulturelt i langt de fleste tilfælde.

 

Ugens sidste dag, fredag var på mange måder sammenlignelig med de tidligere, dog med mere praktisk arbejde og jeg påtog mig derudover opgaven, at læse korrektur på en pressemeddelelse fra Poul angående Randers Skøjtebane, hvilket er en skøjtebane, der har vagt interesse i Sverige, hvor Poul selv er inviteret op for, at fortælle om skøjtebanen.
Fredagen sluttede af med, at stille alt klar til et arrangement lørdag i den største sal og med lidt arbejde på kontoret.

fredag den 19. august 2016

Uge 3


Denne uges første dag, lagde ud med en opringning fra maleren, som er tilknyttet ”projekt n” angående pladerne, der skulle bredes ud på vejen. Det viste sig, at museumsdirektøren havde mistet sin telefon og at jeg derfor var blevet kontaktperson på projektet, hvilket betød, at jeg havde kontakt til maler, kommune og des lige på dagen. Maleren havde samtlige plader klar og de var som de skulle være og præcis efter de angivende mål. Desuden havde kommunen været forbi med ”soldater” og skilte til afspærring af vejen.
Derfor var det første der skulle ske, at vejen skulle afspærres for, at vi kunne få lagt vores ”n” ud uden, at blive forstyrret af biler.


 
 

 
 
 


Omkring vores ”n” var der opstillet stiger leveret af Randers Kunstmuseum, Randers egnsteater og maleren.
Selve værket blev fremstillet hurtigere end forventet, og de 500 balloner vi havde fået fyldt med maling kunne sagtens have været 1500 balloner, da alle de fremmødte synes det var meget morsomt.
Da der var ryddet op omkring værket, var der bestilt tid til, at få taget billede med drone, hvilket blev observeret fra taget på kunstmuseet.



Selve oprydningsprocessen var til, at overskue. Vi havde allieret os med kommunen, som kom og spulede vejen, da vi havde fjernet det værste, men dagen var alligevel blevet til aften og vi var alle godt trætte.


Det er vigtigt at Underværket vælger og tage del i sådanne events, da samarbejdspartnere og arbejdskontakter er en vigtigt interessent, hvilket også står beskrevet i Underværkets Kommunikationsstrategi. En strategi der derudover også indeholder interessenterne Kunder (de eksterne brugere), Lejere (butiksindehavere, kunstnere, teaterfolk, musikere osv.), Medarbejdere (ansatte og frivillige på Underværket) og Naboer (beboerne i kvarteret).

Tirsdag og onsdag efter ”projekt n” var afsluttet, havde jeg aftenvagter hvor jeg stod i dør, pakkede musikudstyr og inventar sammen osv. Dette foregik til henholdsvis en farverig tango aften og en aften med Randers harmonikaklub.

 
 
 
 


Torsdagen stod på oprydning efter musik onsdag aften i den største sal på Underværket, efterfulgt af opdækning til nyt arrangement samme aften og fredagen forløb i samme stil med torsdag. Der blev ryddet op efter torsdag aften og gjort klar til lørdag aften med fusions jazz arrangeret af underværket selv, hvor jeg også selv skal deltage.

fredag den 12. august 2016

Uge 2

Mandag lagde ud med en mail fra kunstmuseet angående mål på modellen af ”projekt n”, der skulle besvares. 
Derefter var min opgave, at starte på en projektbeskrivelse af projekt ”Lær Dansk”, som skal sendes ud til fonde med det formål, at opnå en finansiel støtte. 




Projektbeskrivelsen skal blandt andet indeholde basisdata omkring Underværket og projektet såvel som konkret beskrivelse af budget og ansøgt beløb. Derudover skal den indeholde en implementeringsplan med forventede målbare resultater. Mandagen fortsatte med, at få det sidste på plads angående anskaffelse af MobilePay og få indsendt en tilmelding med de korrekte oplysninger. Dagen blev efterfulgt af et længere personalemøde hvor de kommende arrangementer blev gennemgået og der blev delt mandskab ud på de forskellige dage.
Under mødet blev der snakket omkring arrangementet d. 15 med ”projekt n” og der opstod en del tvivl omkring et par praktiske ting i forhold til opbevaring og opfyldning af de i alt 500 balloner. Derfor ringede jeg og aftalte et møde med den involverede fra Bifrost kunstmuseum til dagen efter.


Tirsdagen bød derfor som det første på et møde hos Bifrost, hvor der blev en større klarhed omkring de praktiske ting til d. 15 og vi fik desuden aftalt hvem og hvor mange, der skulle bruges fra Gaia kunstmuseum til, at hjælpe os.
Efter mødet på Bifrost, fortsatte arbejdet på kontoret og jeg begyndte, at undersøge muligheden for, at få et samarbejde med Aarhus Universitet og deres studerende i forbindelse med projekt ”Lær Dansk”.
Ideen er den, at én eller flere studerende fra arabiske studier skal deltage i projektet og derved bidrage til det målbare element af projektet ved, at foretage før og efter screenings af sproget og følge den enkeltes historie.
Efter at have undersøgt nærmere hvilke studier, der passede til projektet afsluttede jeg tirsdagen med, at formulere en mail til universitetet og de interesserede studerende.

Onsdag og Torsdag blev til et par stille dag på kontoret. Jeg tog imod bestilling af billetter og tog mig af diverse administrative opgaver.

Fredagen var dagen hvor alle 500 balloner til "projekt n" skulle gøres klar. Det foregik på Bifrost kunstmuseum med hjælp fra lærere og elever.


Bifrost, som også er en del af projektet, er en kunstskole i Randers, der tager elever med læringsvaskligheder til sig og producerer ”Outsider Art”. Skolen har 21 elever og 6 lærere og har eksisteret siden 1995. 




Kunsten, som bliver lavet på Bifrost har været udstillet ud over Danmark, blandt andet Japan, Irland, Tyskland, Skotland og Ungarn og de giver alle deres elever rig mulighed for, at udvikle sig. At fylde ballonerne var en større proces, der blev brugt omkring 100 liter maling og det endte med, at tage op mod 6 timer før alle ballonerne var fyldt.




fredag den 5. august 2016

Uge 1

Mandag morgen, den første dag i mit praktikforløb, startede med et morgenmøde på kontoret med kaffe og et par udleverede ark. Vi gennemgik fortroligt / tavshedspligt, hvad der forventes samt hvordan arbejdsdagene generelt forløber og hvilke arbejdsopgaver jeg kan forvente. Dertil blev der også snakket om vigtigheden i, at alle, der arbejder på Underværket er lige og at alt har en grund, hvilket gjorde, at jeg sad tilbage med en god mavefornemmelse og jeg kunne genkende mange træk fra en soft HRM approach.
Opgaverne jeg blev introduceret for viste sig, at være meget afvekslende og dækker over større projekter, diverse administrative opgaver samt bartjanser under de forskellige arrangementer i de kommende måneder.


Efter morgenmødet fik jeg min egen plads på kontoret og fik udleveret en bunke med avisudklip og plakater, der skulle tilføjes til den nyeste version af de mange scrapbøger fra underværkets levetid, hvilket gav mig et godt indblik i hvad var foregået forinden min start i praktik.




Mandagen fortsatte på Randers Kunstmuseum angående det første projekt jeg skal tage del i.
Syv kulturinstitutioner i Randers har hver fået tildelt et enkelt bogstav i ordet Randers og skal skabe et kreativt værk og udforme bogstavet. Dette skal fotograferes og bruges som en del af et større værk i Randersugen. Underværket skal i samarbejde med kunstmuseet fremstille bogstavet N. Dette skal gøres ved at danne et N med plader på asfalten imellem museet og underværket, hvorpå der af tilskuerende skal kastes vandballoner fyldt med maling. Når pladerne fjernes igen danner de bogstavet N i ”udsplattet” maling.

Efter frokost var der endnu et møde, denne gang med et eventfirma, der har flere kunsterne på underværkets program i den kommende tid. Mødet var lærerigt og gav et godt billede af vigtigheden i kommunikationen eventfirma og arrangør imellem og der blev nævnt flere økonomiske udtryk og termer jeg kunne genkende fra undervisningen.

Efter en længere og spændende mandag med mange nye indtryk, havde jeg en mere rolig tirsdag på kontoret. Jeg blev introduceret for endnu et projekt jeg skal tage del i. Projektet skal fungerer som et integrationsprojekt for nytilkomne flygtninge og indebærer et praktikforløb indeholdende musik, teater, bevægelse og kunst. Projektet skal være et anderledes ”skole” praktikforløb hvor det handler om, at opnå dansk kundskaber på en anderledes måde end på skolebænken. De involverede i projektet stammer fra Sprogcenter Randers, Randers Bibliotek, Jobcenter Randers og Underværket. Da der skal findes økonomi til undervisere, tovholdere og arbejdssteder, findes finanserne i form af mentortilskud og der skal desuden ansøges om økonomi fra ministerier, diverse puljer og fonde. Foruden og fordybe mig i det nye projekt og læse materiale herom, tog jeg også ansvar for, at undersøge muligheden for, at underværket kan få MobilePay til billetsalg og under arrangementer.

Onsdag indebar endnu et møde på Randers Kunstmuseum angående ”projekt n”, hvor alle involverede parter var tilstede. Mødet resulterede i større klarhed angående projektet og jeg fik ansvar for, at indkøbe kridt for derefter, at skulle mødes med museumsdirektøren fredag formiddag for, at tegne vores ”n” på asfalten og tage diverse mål.

Torsdag stod i det praktiske tegn. Den startede med at der skulle gøres klar til et jazz arrangement om aftenen med borde, duge, lys, øl og sodavand. Dagen bestod også af indkøb af øl og sodavand samt kontorartikler og sluttede af med en større tur rundt i Randers, hvor jeg besøgte flere virksomheder for, at få plakater til et arrangement senere på måneden hængt op.

Ugens sidste dag skulle der ryddes op efter jazz arrangementet aftenen inden som det første.
Dagen blev efterfulgt af den aftale, der blev lavet angående tegning af N på asfalten. Dette viste sig, at være en større opgave og der skulle hives matematiske egenskaber frem jeg ikke anede jeg havde, men det lykkedes til sidst og resultatet blev nydt fra toppen af kunstmuseet som det ses på billedet.




Opgaven var herefter, at samle samtlige mål sammen og skabe en tegning af n’et i Publisher med dertilhørende mål. Denne tegning blev efterfølgende udsendt til museumsdirektøren og den maler, der skal gøre det hele klar på dagen. Hermed blev de
første dage på Underværket afsluttet med succes.